top of page

КАК ФОТОГРАФИЯТА НА ЕДИН СПЕКТАКЪЛ МОЖЕ ДА ВИ ГАРАНТИРА ПОНЕ 30% УВЕЛИЧЕНИЕ В ПРОДАЖБАТА НА БИЛЕТИ?

ТЕАТЪРЪТ Е ЖИВО ИЗКУСТВО И ЗАТОВА НАПРАВАТА НА НЕПОВТОРИМИ СНИМКИ Е ЕДНА ОТ НАЙ-ТРУДНИТЕ И ПРЕДИЗВИКАТЕЛНИ ЗАДАЧИ ЗА ВСЕКИ ФОТОГРАФ. ТЕАТРАЛНАТА ФОТОГРАФИЯ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕДНО ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ ОРЪЖИЯ В СНАРЯЖЕНИЕТО НА МАРКЕТИНГОВИЯ ОТДЕЛ НА ВАШИЯ ТЕАТЪР.

VirAu Consultation.jpg

Театърът е живо изкуство и неща като "пространство" и "реквизит" са предимно условни. Фотографията е начинът, с който спектакълът може да изглежда реален, за да могат хората да се олицетворят с персонажите и да си закупят билети за представлението.

 

Снимките не могат да бъдат само отдалеч, на общ план, заснети с мобилен телефон (модел от 2010 година), без каквато и да е било драматургия...

 

Абсурдно е.

 

Слабата мъгла или дим могат да имат огромен ефект върху осветлението, но не могат да спасят снимки без фокус и емоция.

 

Театърът е КУЛТУРНА институция и когато изкуството, произлизащо от нея не е на ниво, хората се отдръпват.

 

Как очаквате хората да закупят билет за нискокачествена продукция?

 

Как очаквате хората да закупят билет, когато единственият рекламен материал за спектакъла е плакат, изработен на Paint или Canva?

 

Как очаквате хората да искат да гледат конкретен спектакъл, когато го презентирате с разфокусирани снимки, на които актьорите дори майките им не могат да ги разпознаят?

 

Никой няма да има желанието да отиде на представление без известна личност, ако снимките за самия спектакъл са „плоски“ – без дълбочина и перспектива.

 

Но грешката не е само и единствено Ваша…

Просто не знаете какво да търсите от фотографите, които наемате…

НЕ БЪДЕТЕ ЗЪБОЛЕКАР С ЛОШИ ЗЪБИ.

ПРОДАВАТЕ ИЗКУСТВО, БЪДЕТЕ ПРИМЕР ЗА КУЛТУРА!

ТЪРСЕТЕ КАЧЕСТВО!

Често цитираният уличен фотограф, Анри Картие-Бресон, създал термина „Решителният момент“, за да опише онзи точен отрязък във времето, който улавя най-силната емоция. Помислете кога и къде са тези моменти във Вашия спектакъл и насочете фотографите към тях.

 

Потърсете помощ. Имате екип.

 

Всеки театрален отдел знае поне за един невероятен момент по време на спектакъла. Разберете кой е той! Попитайте актьорите и техническите екипи кои смятат за ключови моменти в постановката и кои според тях са драматични и въздействащи. Включете техните идеи в заявката си към фотографите, за да могат те да прецизират плана си за това къде и кога трябва да бъдат “на точните места в точното време”.

 

Абсурдно е всички снимки да бъдат заснети от една и съща позиция. Ако е възможно, насърчете фотографите си да се движат по време на представлението и да правят снимки от различни ъгли и различни места.

 

И най-важното… актьорите не ядат хора. Нека се приближат към тях.

 

Известният военен фотограф Робърт Капа казва: „Ако вашите снимки не са достатъчно добри, значи не сте достатъчно близо“.

 

Актьорите работят усилено върху изражението си и е хубаво снимките да го улавят. Сценографите и отделите за коса, грим и гардероб ще ви бъдат безкрайно благодарни, ако покажете и тяхната упорита работа!

 

Не е хубаво снимките на спектакъла да изглеждат така, сякаш актьорите се намират на строителна площадка или вечеринка. Цялата идея на театъра е да предаде емоция и от фотографията зависи улавянето й.

 

И като последен съвет: уверете се, че светкавицата на Вашите фотографи е изключена! Това не е сватба, нека поработят върху работата с наличната светлина.

 

Ако ли не, “ще го оправят после на Photoshop”, нали така?

CATCH THE MOMENT.jpg

РАЗБИРАМЕ ОТ НАШАТА РАБОТА И ЗА ДА ГО ДОКАЖЕМ, ВИ ПОДАРЯВАМЕ МАЛКО “МАГИЯ”. УБЕДЕТЕ СЕ В НАШАТА УСПЕВАЕМОСТ. ИЗТЕГЛЕТЕ ДОКЛАДА И ГО ТЕСТВАЙТЕ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО...

ГОЛЯМАТА ТАЙНА ЗА ТОВА КАК ДА ПЪЛНИТЕ ЗАЛИТЕ, ЗА КОЯТО РЕКЛАМНИЯ ВИ ОТДЕЛ НЯМАШЕ ДА СЕ СЕТИ…

ВЗЕМЕТЕ СЕГА СВОЯТА С НИЩО НЕЗАДЪЛЖАВАЩА И АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНА 30 МИНУТНА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ, В КОЯТО ЩЕ ПОЛУЧИТЕ РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМА СИ

За такъв тип услуга бизнес консултантите и маркетинговите агенции таксуват доста пари.

 

Но преди да заявите безплатната си консултация:

 

Трябва да разберете, че тя е само и единствено за хора, които са наистина сериозни в желанието си да развият своя театър в дългосрочен план.

 

Ние ще свършим основната работа, но за да постигнем наистина задоволителни резултати, ще имаме нужда и от Вашата отдаденост.

 

Ако не можете да направите това, Ви молим да не ни губите времето.

 

Ако обаче сте готови да разгърнете институцията си на нови територии и да увеличите драстично печалбите на своя театър, то запазете си час за БЕЗПЛАТНА стратегическа сесия още днес.

 

Чрез въпросните сесии се стремим да помогнем на максимален брой театри.

 

В тях не се опитваме да продаваме услугите си.

 

Невъзможно е да работим с всички театри в България, но е възможно да помогнем на всички.

 

Подбираме клиентелата си, защото ГАРАНТИРАМЕ резултати.

 

Препоръчваме Ви да не го отлагате. Нашите стратези разполагат с ограничен брой слотове за безплатни сесии всеки месец и те се пълнят доста бързо.

 

Да не споменаваме, че нашият счетоводител не е особено щастлив, че раздаваме безплатно консултации и желае да премахнем тази услуга.

 

Затова резервирайте час за консултация още днес, преди да започнем да таксуваме за тях.

fotografiq
bottom of page